Vad är brottning?

Brottning är samlingsbeteckningen på de former av kamp där man med grepp, kast och fasthållningar försöker besegra motståndaren. Brottning kan utföras både som vardagsträning och som idrott. I dagligt tal avser man med brottning vanligtvis de olympiska grenarna Grekisk-romersk stil och fristil. 

 

Passar brottningen mig?

Självklart! Du har säkert redan brottats. Som barn brottas ju alla – antingen med syskon, kompisar, föräldrar eller hunden. Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej, är stark eller svag, lång eller kort – Alla är välkomna! Vi erbjuder alltid två gratis träningstillfällen innan du bestämmer dig. Brottning passar alla sorters personer i nästintill alla åldrar.

 

Varför brottning?

Brottning är en av världens mest effektiva träningsformer. Med en allsidigt tränad kropp ökar självkänslan och välmåendet. Det är ett utmärkt sätt att komplettera annan idrott med, framför allt eftersom det huvudsakligen är en vintersport. Brottning sker både individuellt och i lag.

 

Träning & Tävling

Träningen går ut på att lära sig olika grepp, teknik och taktiken som krävs för att få sin motståndare ur balans. För kondition, koordination och styrka vilket man ständigt över upp genom den fysiska brottningsgymnastiken och greppträningen. När man själv känner sig mogen och förberedd får man i samråd med tränaren börja med tävlingsbrottning.

Vill du börja brottas?

Söndagar t.om. vecka 50:
10:00 - Barn mellan 6-9 år
11:00 - Barn & Ungdomar mellan 10-14 år
12:00 - Vuxna

Var?
Actic Gym, Frösundavik.
Frösundaviks Allé, 15157 Solna. 

Hur?
Shorts, Tshirt och rena inomhusskor.

Priser för fortsatt medlemsskap?
Gnagismedlem: (0-12 år): 100 kr
Ungdomsmedlem: 13-24 år: 150 kr
Seniormedlem: (25+) 500:-

Träningsavgift per termin för nybörjare:
Gnagis & Ungdom upp till 18 år: 1200 kr
Senior över 18 år: 1400 kr